Grúz egyházi delegáció látogatása Pannonhalmán


November 21-én grúz egyházi delegáció látogatott Pannonhalmára, melynek tagjai Theodore metropolita (Chuadze), a delegáció vezetője, Akhaltsikhe és Tao-Klarjeti metropolitája, Gerasim metropolita (Sharashenidze), a nemzetközi kapcsolatok osztályvezetője, Saba Zaza Gigiberia metropolita, Khoni+Samtredi metropolitája, Amiran Gvazava metropolita, az ingatlangazdálkodási osztály vezetője,  Gia (Zviadadze), protopresbiter, a Tbilisi Teológiai Akadémia és Szeminárium rektora voltak.

A delegációt Dejcsics Konrád atya, a Pannonhalmi Főapátság kulturális igazgatója fogadta, majd találkoztak Matusz Hugó perjellel és Juhász-Laczik Albin atyával, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium igazgatójával.

A vendégek részt vettek a napközi imaórán, majd együtt ebédeltek a bencés közösséggel.

Utána Szita Bánk testvér vezetésével megtekintették a kincstárat és bazilikát, ahol egy rövid orgonakoncertet is meghallgathattak, melyen közreműködött Fazekas Levente. A levéltár kincseit Dénesi Tamás, a Pannonhalmi Főapátsági Levéltár igazgatója, a könyvtárat Ásványi Ilona a Pannonhalmi Főapátsági Könyvtár igazgatója mutatta be.