MEGHÍVÓ: Arcus Temporum 2023 - Jegyek már kaphatók


2023-ban a pannonhalmi kulturális évad témája a zarándoklat. Győri Noémi és Madaras Gergely az idei Arcus Temporum Fesztivál művészeti vezetői, 2023. augusztus 25. és 27. között egyedi hangulatú, összművészeti „Zarándoklat”-ra invitálják a közönséget. Öt koncert csendül majd fel az irodalmi és képzőművészeti programok mellett, amelyek mindegyike a zarándoklat egy-egy állomásához kapcsolódik. A Hívás, Elszakadás, Az út, Merengés, végül a Megérkezés címeket viselő koncerteknek a Pannonhalmi Főapátság világörökség részét képező, lélegzetelállító és csodálatos akusztikájú terei, a Bazilika, a Boldogasszony-kápolna és a Könyvtár adnak majd otthont.

A hangversenyek a fesztivál szokásaihoz híven két szerző műveire fókuszálnak. A különleges elismertségnek örvendő kortárs, észt zeneszerző Aarvo Pärt, valamint Joseph Haydn kamara-, kórus- és zenekari művei olyan kiemelkedő művészek tolmácsolásában hangzanak el mint, Fejérvári Zoltán zongoraművész, Rohmann Ditta csellista, Clara Dent-Bogányi oboaművész, Pierre Génisson klarinétművész, Bogányi Bence fagottművész, Szőke Zoltán kürtművész, a Talich Quartet, a Liszt Ferenc Kamarazenekar, vagy maguk a művészeti vezetők, Győri Noémi és Madaras Gergely akik fuvola szólistaként, duóként és karmesteri minőségben is fellépnek majd.

A zenei eseményekhez szervesen kötődő irodalmi programok középpontjában Barnás Ferenc író munkái, Bagatell című regényéből készült felolvasószínházi előadás és a szerzővel folytatott beszélgetés, a képzőművészetben a Zarándoklat időszaki kiállítás fiatal alkotóinak művei valamint a Képzőművészeti Egyetem hallgatóinak performansza állnak. A spiritualitás területén bencés szerzetesek vezetnek beszélgetéseket, imádságokat és gondolkodnak arról, hogy mit jelent zarándokúton lenni. A házigazda ezúttal Bősze Ádám zenetörténész.

Forrás:

https://pannonhalmifoapatsag.hu/arcus-temporum-zarandoklat/

Részletes program és jegyvásárlás:

https://www.arcustemporum.com