2021 - Az új esztendő első óráiban, napjaiban


Mindenható Istenünk, Teremtőnk, Atyánk, Aki az idő és az élet ura vagy! Hozzád fordulunk az új esztendő első óráiban, első napjaiban. Bár a bizakodás és remény mellett máskor is némi félelemmel is állunk meg ilyenkor Előtted, mert emberi vonásunk, hogy tartunk a változástól és szorongunk az ismeretlentől – a mostani évkezdet különösen is nehéz. Nehéz, mert akarva-akaratlanul magunkkal hozzuk a járvánnyal kapcsolatos rettegésünket, küzdelmünket, veszteségeinket.

 

Lassan egy éve már napról-napra küzdünk egy ismeretlen ellenség ellen; csatákat nyerünk, de a háború kimenetele és a győzelem ideje teljesen bizonytalan.

Most az új esztendő első óráiban-napjaiban hálát adunk Neked, hogy szomorúságainkban, fáradtságunkban, elerőtlenedésünkben és fásultságunkkal, elgyengülésünkben és tehetetlenségünkben volt hová menekülnünk: Hozzád.

Köszönjük, hogy megkaptuk a biztos hit kegyelmét, a mindig megerősödő bizalom kegyelmét, mindig újraéledő remény kegyelmét.

Bármi történik velünk az előttünk álló évben, nem kérünk mást, csak azt, hogy segíts, vezess, erősíts bennünket gondviselő szereteteddel.

Ments meg minket a felfuvalkodottságtól, a nemtörődömségtől, az önzéstől, a kétségbeeséstől.

Segíts, hogy alázattal viseljük el a nehézségeket, ne szűnjünk meg segíteni egymást, és mindig bízzunk végtelen, irgalmas szeretetedben

 AMEN

CsatolmányMéret
PDF icon 2021-_ujevi_fohasz.pdf218.25 KB