„Érzelmi labirintusban … az otthon megnyugtató biztonságával” a Pannonhalmi Főapátságban


A XVI. Arcus Temporum művészeti fesztivál nagy koncertjeinek helyszíne a Pannonhalmi Főapátsági Könyvtár reprezentatív klasszicista könyvtárterme volt, ahol Vendégség kulturális évadban otthonra talált művész és közönség, hívő és kereső, előadó és zenekedvelő.

 

„Immár több mint másfél évtizede az augusztus elképzelhetetlen Pannonhalmán az Arcus Temporum Kortárs Művészeti Fesztivál nélkül. A járványhelyzet miatt idén a Pannonhalmi Főapátságnak szűkítenie kellett a programon, de a színvonalból egy jottányit sem engedtek."

 "A XVI. Arcus Temporumon a zene mellett idén is az irodalom, a spiritualitás és a kiállítás állt a középpontban három napon át. „Érzelmi labirintusban bolyongunk, az otthon megnyugtató biztonságával. Mert az igazi Úr, akinek vendégei vagyunk, nem engedi el a kezünket” – fogalmazott a fesztiválról a házigazda, Batta András zenetörténész."

"Az idei Arcus Temporum, a Pannonhalmi Főapátság kortárs művészeti fesztiváljának hangversenyeibe interneten keresztül is bekapcsolódhattak az érdeklődők. Az online közvetített három koncert visszanézhető a fesztivál weboldalán (a korábbi közvetítések a lejátszó jobb felső sarkában lévő „event post” gombra kattintva érhetők el: www.arcustemporum.com/live).

Forrás: Magyar Kurír

https://www.magyarkurir.hu/kultura/hazhoz-is-ment-az-idei-arcus-temporum