Könyvtár ami összeköt…


Október 20-án immár negyedik alkalommal látogattak el Pannonhalmára a „Könyvtár ami összeköt” és a „Múzeum határok nélkül” program ösztöndíjasai és kísérőik. Az idei könyvtáros ösztöndíj nyertesei között volt Bak Ágnes, aki az Egyházi Könyvtárak Egyesülése egyik határon túli tagkönyvtárának a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet Könyvtárának ifjú munkatársa. 

2018-ban már nyolcadik alkalommal szervezte meg az Országgyűlési Könyvtár a Kárpát-medencei fiatal magyar könyvtárosok együttműködését célzó ösztöndíjprogramját tíz határon túli könyvtáros szakember és hat, budapesti könyvtárakból delegált kolléga részvételével október 13. és november 9. között. 
Idén a könyvtáros programmal egyidőben rendezték meg a "Múzeum határok nélkül” című ösztöndíjprogramot is, melynek keretében hat határon túli és három magyarországi muzeológus tölthet egy hónapot az Országgyűlési Múzeumban.
Az idei könyvtáros ösztöndíj nyertesei között volt Bak Ágnes, aki az Egyházi Könyvtárak Egyesülése egyik határon túli tagkönyvtárának a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet Könyvtárának ifjú munkatársa. 
Az elmúlt évekhez hasonlóan a fiatal könyvtárosok hosszabb időt tölthetnek az el Országgyűlési Könyvtárban, megismerkedhetnek annak felettes szerve, a Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatóság munkájával, de alkalmuk van ellátogatni más hazai könyvtárakba is, így megismerhetik a magyar könyvtári rendszer sajátosságait, intézménytípusait.
A programot gazdagító szakmai kirándulásokon lehetőséget nyílik a személyes kapcsolatépítésre és tapasztalatcserére. Október 20-án örömmel láttuk vendégül – immár a negyedik alkalommal – az ifjú könyvtáros és muzeológus kollégákat Pannonhalmán.