Könyvtár, ami összeköt – 2019


2019. október 19-én immár hagyományosan Pannonhalmára kirándultak a Könyvtár, ami összeköt ösztöndíj-program résztvevői, ahol megtekintették a Pannonhalmi Főapátság épületegyüttesét, kiemelten a Pannonhalmi Főapátsági Könyvtárat

 

A Könyvtár, ami összekötKárpát-medencei fiatal magyar könyvtárosok együttműködése ösztöndíj keretében az Országgyűlési Könyvtár 2019. szeptember 28. és október 26. között immár kilencedik alkalommal ismét nyolc határon túli és két magyarországi fiatal könyvtárost ösztöndíjasként, további  hét budapesti intézmény munkatársát pedig delegáltként látott vendégül.

A Magyarországon töltött egy hónap alatt a résztvevők lehetőséget kaptak, hogy különböző könyvtárakban változatos szakmai és más kötetlen kulturális programok segítségével tapasztalatokat cseréljenek, bővítsék tudásukat. A projekt célja, hogy erősítse a hazai és a határon túli könyvtárak közötti együttműködést.

Az Országgyűlési Könyvtár honlapján olvasható, hogy kik nyerték el az idei ösztöndíjat: https://www.ogyk.hu/hu/blog/posts/konyvtar-ami-osszekot-2019-osztondijasok

A könyvtári programmal egyidejűleg zajlott, idén negyedik alkalommal a Múzeum határok nélkül elnevezésű, fiatal határon túlról érkező és hazai múzeumi szakemberek számára kiírt ösztöndíjprogram is, melynek tíz nyertese az Országgyűlési Múzeum vendégeként ismerkedhetett meg a magyarországi múzeumi, közgyűjteményi rendszer sajátosságaival, miközben szorosabbra fűzhették személyes és szakmai kapcsolataikat a hazai kollégákkal.

A kötetlen programok között – immár hagyományosan – szerepelt több kirándulás is; többek között Pannonhalmára is eljutottak a fiatal kollégák, ahol, 2019. október 19-én Ásványi Ilona vezetésével megtekinthették a Főapátság épületegyüttesét, hangsúlyosan a Pannonhalmi Főapátsági Könyvtárat. 

CsatolmányMéret
Image icon img_0025.jpg2.86 MB
Image icon img_0055.jpg3.92 MB
Image icon img_0078.jpg3.63 MB