Az Egyházi Könyvtárak Egyesülése találkozója – 3. nap


A harmadik napon a konferenciával azonos című szakmai délelőttön  az egyesület egyes tagkönyvtárainak vezetői számoltak be az utolsó közgyűlés óta eltelt években végzett munkáról, eredményekről, sikerekről, örömekről.

 

Az előadók és előadások a következők voltak: Schmelczer-Pohánka Éva (Pécsi Egyházmegyei Könyvtár): A Pécsi Egyházmegyei Könyvtár újjászületéseSzalai Katalin (Esztergomi Főszékesegyházi Könyvtár): "Mert űk őrizik az ti lelketeket" – Kódexmunkálatok Esztergomban. Grócz Zita (Főszékesegyházi Könyvtár, Kalocsa): Kis lépések, nagy ugrások... kódexek, ritkaságok feldolgozása Kalocsán. Tamási Balázs (Országos Rabbiképző Zsidó Egyetem Könyvtára, Budapest ): Héber kéziratok restaurálása és digitalizálása az OR-ZSE Könyvtárában. Veres Anna Mária (Ráday Könyvtár, Budapest): Átmeneti élet a Ráday könyvtárban a régi és az új korszak között. Mészáros Kornélia (Evangélikus Hittudományi Egyetem Könyvtára, Budapest): Könyvtár: 0-24. Baranya Péter (Piarista Rend Magyar Tartománya Központi Könyvtára, Budapest): A megújított Unitas katalógus bemutatása. Kovács Áron (Sárospataki Református Kollégium Tudományos Gyűjteményei Nagykönyvtára) és Pavlics Tamás (Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön - börtönmúzeumi főelőadó): Lelkiségi könyvtár a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtönben.

Az idei találkozó az ebéddel ért véget. Délután még lehetőség volt arra, hogy a vendégek felkeressék a gyógynövénykertet, az Illatmúzeumot vagy a Megújulás című időszaki kiállítást.

CsatolmányMéret
Image icon kozgy-2.jpg194.54 KB
Image icon szakmai-1-1.jpg144.32 KB
Image icon szakmai-1.jpg132.28 KB
Image icon szakmai-2.jpg96.97 KB
Image icon szakmai-3.jpg91.78 KB
Image icon szakmai-6.jpg88.64 KB
Image icon szakmai-7.jpg97.52 KB
Image icon szakmai-8.jpg103.4 KB
Image icon szakmai-9.jpg76.76 KB
Image icon szakmai-10.jpg103.99 KB