Az ökumenikus konferencia margójára – 2. Konferenciakötetek – az első kötet


A Pannonhalmi Főapátság „Keresd a békét és járj utána!” címmel immár a harmadik nemzetközi ökumenikus konferenciát szervezi 2023. szeptember 22-én. A konferencia előadásainak anyagából kötet készül, melyet az eddigi gyakorlat szerint a következő konferencián mutatnak be.

Az első konferencia (Isten és a világ - vendégségben az Ige asztalánál. Ökumenikus konferencia 2021. június 8.) kötetét a tavalyi konferencián ismertette Dejcsics Konrád OSB.

A kötet megvásárolható a Főapátság webshopjában: https://foapatsagiturizmus.hu/termek/isten-es-a-vilag-vendegsegben-az-ige-asztalanal-okumenikus-konferencia-pannonhalma-2021/ ahol a következő ismertetőt olvashatjuk: „Az Isten és a világ – Vendégségben az Ige asztalánál – című kötet a 2021-ben megrendezett ökumenikus konferencia szerkesztett előadásszövegeit, a konferencia kerekasztal-beszélgetésének szerkesztett átiratát, valamint a konferencia végeztével közösen végzett imádság, az ökumenikus vesperás liturgikus szövegeit tartalmazza dr. Dejcsics Konrád OSB szerkesztésében, Hajdú D. András fotóival. A testvéri találkozás, a tudományos párbeszéd, valamint a közös imádság a maga egymásmellettiségében az egység munkálója és jele.”

 

A 2023. évi konferencián várható a 2022. évi konferencia kötetének bemutatója:

Tevékeny részvétel a közösségben. Ökumenikus tapasztalatcsere a szinodalitás lehetőségeiről.

Nemzetközi konferencia a Pannonhalmi Főapátságban 2022. október 21.

Szerk. Dejcsics Konrád – Görföl Tibor. Pannonhalmi Főapátság – Bencés Kiadó, Pannonhalma, 2023.

A kötetet bemutatja: Martos Levente Balázs Esztergom-Budapesti segédpüspök, trebai címzetes püspök