A Könyvtár, ami összeköt program résztvevői kirándulása


2021. október 2-án az elmúlt évekhez hasonlóan ismét vendégül láthattuk a „Könyvtár, ami összeköt” – a Kárpát-medencei fiatal magyar könyvtárosok együttműködése program részvevőit. A már 10. éve biztosított ösztöndíj célja a Kárpát-medencei fiatal magyar könyvtárosok közös munkavégzésének, tapasztalatcseréjének, szakmai együttműködésének elősegítése, támogatása. A programra az alábbi országokból lehet pályázni: Horvátország, Magyarország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna.

 

A résztvevőknek az Országgyűlési Könyvtárban eltöltött egy hónap során lehetőségük nyílik a könyvtár állományának, szolgáltatásainak, működésének megismerésére; gyakorlati munkavégzésre, saját szakmai tevékenységük bemutatására; kapcsolatépítésre; közös szakmai együttműködési projektek kidolgozására illetve azokban való részvételre.

A Magyarországon töltött hónap során - 2021. szeptember 25. – október 24. között - az Országgyűlési Könyvtáron kívül más könyvtárakkal is megismerkednek a fiatal szakemberek; többek között Pannonhalmára kirándultak.