A Magyarország Barátai Alapítvány látogatása Pannonhalmán


Szeptember 17-én Hortobágyi T. Cirill főapát úr meghívására a Magyarország Barátai Alapítvány tagjai látogattak el Pannonhalmára. A Dejcsics Konrád atya által vezetett szentmise után Juhász-Laczik Albin atya mutatta be a bazilikát, majd a könyvtárban Ásványi Ilona beszélt a gyűjteményről. A Viatorban elköltött ebéd után Cirill főapát úr tartott előadást Pannonhalmáról, a bencések törekvéseiről, munkájáról, majd fakultatív arborétum-látogatáson illetve borkóstolón vehettek részt az érdeklődők.

A Magyarország Barátai Alapítvány 2011-ben jött létre azzal a céllal, hogy értékközpontúan, de pártatlanul informálja Magyarország barátainak közösségét és a nyilvánosságot az országgal és a világban élő magyarokkal kapcsolatos eseményekről, eredményekről. Emellett világszerte figyelemmel kíséri és dokumentálja a magyarok társadalmi, kulturális, tudományos és gazdasági sikereit, erősíti a kapcsolatot az óhaza és a diaszpóra magyarjai között. Az Alapítvány hozzájárul ahhoz, hogy a világ Magyarországot és a magyarokat eredményeihez méltó elismerésben részesítse. Az Alapítvány elkötelezett a nemzeti összetartozás erősítése mellett, és híd a tudományos világ, a helyi és a külhoni közélet szereplői között. Számos magyar hatalmas sikereket ér el külföldön: ők büszkék a magyarságukra, mi büszkék vagyunk rájuk. 

Ők hazánk nem hivatalos nagykövetei, akik öregbítik Magyarország hírnevét, növelik ismertségét, elismertségét, építik társadalmi és ezen keresztül politikai kapcsolatainkat, javítják megítélésünket a nagyvilágban.

A Magyarország Barátai Közösség tagjai külföldön élő magyar származású, vagy Magyarországgal szimpatizáló személyek, olyan sikeres emberek, akik saját hazájukban, közösségükben véleményformálónak számítanak. Magyarország Barátai között megtalálható Nobel-díjas vegyészmérnök, sikeres bankvezér, volt nagykövet, külföldi újságíró, akadémikus, operaénekes is. A világ öt kontinensén élő tagjainkat rendszeresen tájékoztatjuk az Alapítvány történéseiről, valamint Magyarország eseményeiről.

Forrás: https://friendsofhungary.hu/rolunk

A Magyarország Barátai Alapítvány alapítólevele, alapító tagjai:

https://friendsofhungary.hu/alapitolevel