Megújuló terek – Megújuló szolgáltatások – KONFERENCIÁN JÁRTUNK


Megújuló terek - Megújuló szolgáltatások címmel szervezett országos konferenciát a könyvtárépítésről, a könyvtári terek átalakításáról és ezek hatásáról a könyvtári szolgáltatásokra a veszprémi Eötvös Károly Megyei Könyvtár 2023. szeptember 25-én.

Az elmúlt évtizedekben Magyarországon elvétve kaptunk hírt arról, hogy új könyvtárak épültek volna, legfeljebb a művelődési házakkal történt összevonások következtében alakultak át könyvtári terek, vagy egy-egy eredetileg egészen más funkcióban működő épületbe költözött be egy-egy könyvtári gyűjtemény.  Így aztán kissé rezignáltan, talán irigykedve is hallottunk a különböző konferenciákon a sikeres külföldi projektekről, pl. a világ legjobb könyvtárának tartott, 2018. decemberében megnyílt Oodi Könyvtárról (Helsinki Central Library Oodi).

Kisebb átalakítások azonban mégis történtek – a könyvtárosok ismert kreativitását és jó érdekérvényesítő képességét (a fenntartó felé) dicsérik azok a jó gyakorlatok, innovatív megoldások, melyekre inspiráló példákat hallhattunk a veszprémi konferencián.

Részletes programot lásd a csatolásban.

 

CsatolmányMéret
Image icon megujulo_tereink-konferencia_program.jpg237.49 KB