Minden érkező vendéget úgy fogadjanak, mint magát Krisztust… virtuális vendégkönyv bejegyzései az EKE találkozóról


Nagyon szépen köszönöm, köszönjük a szíves vendéglátást Pannonhalmán! Gyönyörű hely, csodaszép könyvtár, nagyszerű kincsek. Habár nem először voltam, teljesen magával ragadt a hely szelleme. A barokk ebédlő, a múzeum, a könyvtár, a levéltár! Sose gondoltam volna, hogy valaha lesz szerencsém látni a Tihanyi Apátság alapítólevelét. Az atyák vendégszeretete, kedvessége. Csak sorolni tudnám, hogy mennyi minden szépséget láttam… örömteli, hogy gondos kezek őrzik ezeket a kincseket.

 

Minden érkező vendéget úgy fogadjanak, mint magát Krisztust…

Szent Benedek Regulája 53. fejezet

 

 

Szeretném megköszönni a csodálatos, élménygazdag találkozót, a szeretetteljes "bencés" vendéglátást, a sok figyelmességet, kedves odafigyelést! Nagyon-nagyon jól éreztük magunkat!  Az eltöltött napok igazi feltöltődést jelentettek minden tekintettben: lélekben, testben szakmailag...

Köszönöm szépen a vendéglátást, a szeretetet, az odafigyelést. Nagyon jól éreztük magunkat, jó vendéglátók vagytok. Van még sok benyomás, amihez idő kell feldolgozni. De összességében nagyon értékelem, amit Ti és a bencés közösség is beletettetek ebbe a találkozásba.

Annyira meghitt, igazán ünnepélyes volt az alkalom! Gazdag, de nem túlterhelő és tartalmas volt a program! És az a családias légkör, ami belőletek árad és körbelengi a környezeteteket, az mindig csodálattal és elégedettséggel tölt el!

Hálásan köszönök minden értem és értünk tett cselekedetet, a pannonhalmi 'fellegvári' közösség háttérmunkáját és gondos vendégszeretetetét! Jó tapasztalat volt látni, érezni és tanulni belőle!

Nagyon szépen köszönjük a szíves vendéglátást, a mindenre kiterjedő figyelmet,  a nagyszerű programokat, a többszöri zenei élményt, a finom ételeket, a kedves meglepetést, tombolát.

Kicsit irigykedve hallgattam  Konrád atya előadását az intézmények közötti együttműködésről, aminek fontosságát, hatékonyságát mindhárom helyszínen (könyvtár, levéltár, kincstár) az ott dolgozó kollégák is hangsúlyozták. Csodálatos lehet ilyen helyen, ilyen csapatban dolgozni! Szívből gratulálunk!

Nagyon jól éreztem magam, "fürödtem" a "magaskultúrában". Bár elég messze van, de szeretnék még többször részese lenni. Bizony, több minden kimaradt, amit még látni kell. Köszönöm a gondos szervezést, a sok élményt.

Nagyon szépen köszönjük az együttlétet, a vendéglátást, és azt a különleges figyelmet és szeretetet, amivel hozzájárultatok ehhez a találkozóhoz. Szent Benedek büszke lehet rátok!

Nagyon jól éreztük magunkat, köszönet neked és munkatársaidnak, hogy ilyen színvonalasan, nagyszerűen tudtatok mindent megoldani. Pannonhalma csodálatos hely és ebben méltó ékesség a könyvtár, minden szépségével és szakmai nagyszerűségével.

Köszönöm szépen a vendéglátást, a tartalmas napokat és felejthetetlen élményeket, a rengeteg bele fektetett munkát és vezetést, segítséget...

A bencés vendéglátás nagy hatással volt rám! Egy biztos, családdal mindenképpen visszatérek!

Hálásan köszönjük a befogadást - és a találkozó megszervezésével járó minden munkát is mindenkinek, aki részt vette benne, hogy otthonosan érezzük magunkat... Különösen a liturgiáért vagyok hálás... Van légköre, szépsége, mélysége a pannonhalmi liturgiának, ami nagyon sokat jelent. Kívánom, hogy a résztvevők közül sokakat közelebb vonjon ez a légkör az Úristenhez és az ő világához.

Nagyon köszönöm, hogy ott lehettem, nagyon élveztem minden pillanatát! Nagyon sok munkátok volt ebben, de azt hiszem, megérte… Jó néha megmerítkezni más vizekben is, ez is segít másképp látni saját magunkat. Már egyre több kollégát ismerek, nagyszerű, amit csinálnak...

Igazi feltöltődés volt.

Életem egyik legcsodásabb élménye volt ez a pannonhalmi találkozás. Fárasztó is volt, de még többet töltött, épített és gyönyörködtetett. 

Nagyon szépen köszönöm, köszönjük a szíves vendéglátást Pannonhalmán!

Gyönyörű hely, csodaszép könyvtár, nagyszerű kincsek. Habár nem először voltam, teljesen magával ragadt a hely szelleme. A barokk ebédlő, a múzeum, a könyvtár, a levéltár! Sose gondoltam volna, hogy valaha lesz szerencsém látni a Tihanyi Apátság alapítólevelét. Az atyák vendégszeretete, kedvessége. Csak sorolni tudnám, hogy mennyi minden szépséget láttam… örömteli, hogy gondos kezek őrzik ezeket a kincseket.