A Zarándok Akadémia részvevőinek látogatása a könyvtárban


Hortobágyi T. Cirill főapát fővédnökségével 2024. február 2-3. között rendezték meg a III. Zarándok Akadémiát (III. Szakrális-Spirituális Turisztikai Látogatómenedzsment Műhelytalálkozó) a Pannonhalmi Főapátságban, a pannonhalmi templom felszentelésének 800. évében. A szakrális-spirituális látogatómenedzsment műhelytalálkozón szakmai és egyházi szereplők, a desztinációk látogatómenedzsmentjében érintett kollégák, zarándokút-állomások és útvonalak üzemeltetői, valamint utazásszervezők vettek részt.

A 2024-es Zarándok Akadémia az út, az úton levés szimbolikáját járta körül.

Pannonhalma részéről a résztvevőket Hortobágyi T. Cirill főapát köszöntötte, a műhelytalálkozón Dejcsics Konrád atya, a Főapátság kulturális igazgatója vett részt, Gérecz Imre atya pedig Tóth Brúnó szerzetestestvérrel közös kötetükről, az „Átmenet – Zarándok tapasztalatok” című könyvről beszélgetett a jelenlévőkkel. Kulturális programként Szita Bánk testvér mutatta meg a kerengőt, kincstárat és könyvtárat, Tanai Péter a Pannonhalmi Főapátsági Múzeum igazgatója pedig az ország egyik legnagyobb ásványtárát.

A műhelytalálkozón részt vett és előadást tartott mások mellett Anton Wintersteller, az ausztriai Szent Jakab Zarándokutak Egyesületének elnöke, aki az út tartalmáról, dimenzióiról és nyomairól szólt. A fórumon szervezett kerekasztal beszélgetéseken olyan neves szakemberek osztották meg tapasztalataikat és gondolkodtak együtt a résztvevőkkel, mint például Méhes Márton, a bécsi Collegium Hungaricum igazgatója, a bécsi magyar intézet nemrég kinevezett vezetője, Zsigmond Gábor, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum szakmai és tudományos főigazgató-helyettese, vagy Kovács Balázs nemzetközi turisztikai szakértő, a bécsi GD Consulting tanácsadó iroda vezetője, turisztikai szakblogger.

Infók és program a Zarándokakadémia honlapján:

https://www.zarandokakademia.hu/