Konferenciák

Czuczor Gergely emlékkonferencia


Szeptember 9-én tudományos konferenciával emlékezett a Magyar Nyelvstratégiai Intézet Czuczor Gergely bencés szerzetesre és nyelvészre (1800–1866) halálának 150. évfordulója alkalmából Budapesten.

EKE Közgyűlés és Konferencia, Szarvas


Június 27. és 29. között zajlott a 2016. évi Egyházi Könyvtárak Egyesülése tisztújító közgyűlés és szakmai konferencia Szarvason.
Az evangélikus gyűjtemények és a Szarvas-Ótemplomi Evangélikus Egyházközség látta vendégül három napon keresztül az ország minden részéből összesereglett mintegy száz egyházi könyvtárost.

Szent Márton öröksége konferencia


Tudományos konferenciával tisztelegtek Szent Márton öröksége előtt a Pannonhalmi Főapátság és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának szervezésében április 14–15-én. Az április 14-i előadásokat Budapesten, az ELTE Múzeum körúti épületében, míg az április 15-i előadásokat a Pannonhalmi Főapátság falain belül tartották. 

Szakkönyvtári seregszemle a KSH Könyvtárban


2016. március 29-én első ízben került sor a magyarországi szakkönyvtárak könyvtári rendszerben elfoglalt jelenlegi szerepét, egyedi problémáit és a jövő kihívásait boncolgató Szakkönyvtári seregszemlére a Központi Statisztikai Hivatal Könyvtára és az MKE Társadalomtudományi Szekciója közös szervezésében.